Kurser våren 2018

Vårt kursutbud består under våren av:

  • Grundkurs i lydnad och hundvård (6 tillfällen) start 21 mars INSTÄLLD
  • Nybörjarkurs i agility (6 tillfällen) start 18 april STARTAD
  • Kortkurs i nosaktivering (3 tillfällen) start 9 maj FULLSATT

Alla våra kurser (utom ett kurstillfälle i agilitykursen, se kursens beskrivning nedan) hålls onsdagskvällar klockan 18.30–20.00 och den här terminen har vi både kurser med 6 kurstillfällen och kortkurser med färre kursgånger. Det kostar 250 kronor att gå en kurs på 6 tillfällen, och man måste vara medlem i Sveriges Hundungdom (300 kr/år,www.shu.se). Vi håller till på Gunnesbo gård i västra Lund. För att komma dit tar du stadsbuss nummer 4, se mer under fliken "Kontakta oss".

Till kurserna brukar vi ha en kursbok som man får köpa till reducerat pris.

Under terminens gång kan man också välja att vara med på extra aktiviteter såsom läger och grillfest (se fliken Aktuella Aktiviteter).

För att gå kurs hos oss måste din hund vara vaccinerad. Läs om våra vaccinationsregler under "viktig kursinformation". 

 _______________________________________________________________________

Anmälan

Anmälan och betalning till våra kurser sker genom Studiefrämjandet via länken (länken öppnas i ett nytt fönster): http://www.studieframjandet.se/sok/Mittskane/?csq=lunds+hundungdom

 _______________________________________________________________________

Kursutbud 

Grundkurs i lydnad och hundvård  INSTÄLLD

Grundkursen i vardagslydnad och hundvård riktar sig till alla hundungdomar (från 6 år). Hunden ska vara minst 6 månader gammal eller redan ha gått en valpkurs.

Grundkursen består av två delar; en lydnadsdel och en hundvårdsdel som kommer att varvas under kursen. Vi lär oss om de första stegen i hundträning: vi jobbar med att skapa kontakt och följsamhet och tittar på hur man tar hand om sin hund för att hålla den frisk och aktiv. Du lär dig att umgås med din fyrfota vän med fokus på att få en glad, lätthanterlig och samarbetsvillig hund i vardagen. Perfekt för dig som är ny i hundträning men också för dig som känner att du behöver jobba mer på kommunikation och samarbete. Går hunden snällt utan att dra i koppel på promenaden, hur går kloklippningen och funkar det bra att hälsa på andra hundar? Du kan med fördel gå denna kurs flera gånger. 

 

Nybörjarkurs i agility STARTAD
Antal kurstillfällen: 6
Start: 18 april 
Kursavgift: 250 kronor
Anmäl dig här: kursen är startad

Vårens nybörjarkurs i agility vänder sig till alla hundungdomar (från 6 år). Hunden ska vara minst 1 år gammal. Hunden ska ha gått någon kurs i grundläggande lydnad och ska kunna vara lös, komma på inkallning och stanna på kommando. Under kursen kommer vi att börja med grunderna i agility, såsom hinderträning, de vanligaste sidbytena, starter, hoppteknik och framåtsändande. Sedan fortsätter vi med att träna kombinationer och lite längre banor. I fokus under hela kursen finns att utveckla ett gott samarbete och samspel mellan hund och förare vilket är grundläggande för all agilityträning.

Du kan med fördel gå den här kursen flera gånger för att försäkra dig om att du och hunden kan agilityns grunder innan ni bygger vidare på er kunskap. 

Kursen är upplagd på 6 tillfällen: 
onsdag 18 april, 
lördag 21 april (kl.10.00-11.30), onsdag 25 april, onsdag 2 maj, onsdag 9 maj, onsdag 16 maj 

 

Kortkurs: nosaktivering (3 tillfällen), start 9 maj FULLSATT
Antal kurstillfällen: 3
Start: 9 maj
Kursavgift: 125 kronor
Anmäl dig här:kursen är fullsatt

Kortkursen i nosaktivering vänder sig till alla hundungdomar (från 6 år). Hunden ska vara minst 6 månader gammal eller redan ha gått en valpkurs.

Luktsinnet är hundens främsta sinne, precis som synen är för människan. Att få använda nosen i träning med dig är en aktivitet som är spännande och rolig för de allra flesta hundar och som ger dem både fysisk och mental stimulans. Under kortkursen får du pröva på olika roliga nosaktiveringsövningar. Vi kommer bland annat att träna på spår, sök, uppletande, godissök och grunderna till nosework.

 

 

Välkommen med din anmälan!