Kurser hösten 2018

Vårt kursutbud består under hösten av:

  • Fortsättningskurs i agility (6 tillfällen) start 19 september - Kursen pågår
  • Grundkurs i lydnad och hundvård (8 tillfällen) start 10 oktober - Öppen för anmälan


Alla våra kurser hålls onsdagskvällar klockan 18.30–20.00. Man måste vara medlem i Sveriges Hundungdom (300 kr/år,www.shu.se) för att gå kurs hos oss.

Vi håller till på Gunnesbo gård i västra Lund. För att komma dit tar du stadsbuss nummer 4, se mer under fliken "Kontakta oss".

Till kurserna brukar vi ha en kursbok som man får köpa till reducerat pris. Under terminens gång kan man också välja att vara med på extra aktiviteter såsom läger och grillfest (se fliken Aktuella Aktiviteter).

För att gå kurs hos oss måste din hund vara vaccinerad. Läs om våra vaccinationsregler under "viktig kursinformation". 

 _______________________________________________________________________

Anmälan

Anmälan och betalning till våra kurser sker genom Studiefrämjandet via länken (länken öppnas i ett nytt fönster): http://www.studieframjandet.se/sok/Mittskane/?csq=lunds+hundungdom

 _______________________________________________________________________

Kursutbud 

Grundkurs i lydnad och hundvård. Öppen för anmälan
Antal kurstillfällen: 8 tillfällen
Start: 10 oktober
Anmäl dig här: anmälan grundkurs lydnad och hundvård (länken öppnas i nytt fönster)
Kursavgift: 500 kr
Instruktörer: Szilvia Siba och Matilda Bengtsson 

Grundkursen i vardagslydnad och hundvård riktar sig till alla hundungdomar (från 6 år). Hunden ska vara minst 6 månader gammal eller redan ha gått en valpkurs.

Grundkursen består av två delar; en lydnadsdel och en hundvårdsdel som kommer att varvas under kursen. Vi lär oss om de första stegen i hundträning: vi jobbar med att skapa kontakt och följsamhet och tittar på hur man tar hand om sin hund för att hålla den frisk och aktiv. Du lär dig att umgås med din fyrfota vän med fokus på att få en glad, lätthanterlig och samarbetsvillig hund i vardagen. Perfekt för dig som är ny i hundträning men också för dig som känner att du behöver jobba mer på kommunikation och samarbete. Går hunden snällt utan att dra i koppel på promenaden, hur går kloklippningen och funkar det bra att hälsa på andra hundar? Du kan med fördel gå denna kurs flera gånger.

 

Fortsättningskurs i agility. Kursen pågår
Antal kurstillfällen:
6 tillfällen
Start:
19 september
Anmäl dig här:
kurs startad
Förkunskapskrav:
gått nybörjarkurs i agility tidigare. Hunden ska kunna utföra alla hinder enskilt
Kursavgift: 
400 kr
Instruktörer: Lovisa Gustafsson och David Norberg

Den här kursen är till för dig som har lärt dig grunderna med din hund och insett att agility är så kul att ni bara måste fortsätta! Vi bygger vidare på de kunskaper ni har och satsar på bra samarbete och följsamhet med fart och fläkt! Kursens mål är en ökad hindersäkerhet hos hunden och att föraren ska lära sig att börja handla hunden på ett effektivt och vägvinnande sätt genom olika kombinationer och banor

 

 

Välkommen med din anmälan!